5 Simple Techniques For στεγανωτικα
5 Simple Techniques For στεγανωτικα
Blog Article
χ. στα Γρεβενά), σε αντίθεση με ζεστές κλιματικές ζώνες (π.χ. Χανιά). Προσοχή δίδεται επίσης στον αν γειτνιάζει με άλλα κτήρια αλλά και το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται.
Η θέρμανση ενός χώρου έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ένα θερμικά άνετο εσωτερικό κλίμα καλύπτοντας τις απώλειες θερμότητας προς το περιβάλλον.
Είναι απαραίτητα για να σας επιτρέψουν να μετακινηθείτε στον ιστότοπο και δεν μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε. Εμπορικής προώθησης
Το κτήριο θα πρέπει να επενδύεται προσεκτικά, με τρόπο ώστε να καλύπτονται όλα ή τα περισσότερα δομικά στοιχεία του με το θερμομονωτικό υλικό, περιορίζοντας έτσι τις περιοχές του κτηρίου όπου η ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον είναι εφικτή.
Με την εφαρμογή θερμομόνωσης, επιτυγχάνεται ο περιορισμός των θερμικών απωλειών στους θερμαινόμενους χώρους.
Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η θερμότητα ανεβαίνει με αποτέλεσμα η παραγόμενη ζέστη από το σύστημα θέρμανσης να χάνεται πιο εύκολα και γρήγορα μέσω της ταράτσας παρά από τους τοίχους. Έτσι, ειδικά σε περιπτώσεις διαμερισμάτων – ρετιρέ, η θερμομόνωση της ταράτσας αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας.
Επίσης με την θερμοπρόσοψη επιτυγχάνεται να μην δημιουργούνται θερμογέφυρες more info στις εξωτερικές κολώνες του κτιρίου και στα δοκάρια, όπως συμβαίνει στην δικέλυφη τοιχοποιία, με αποτέλεσμα την χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση της κατασκευής.
Αν πρόκειται για νέο κτήριο, θα λάβουμε υπόψη μας την ενεργειακή μελέτη, πάντα συνδυαστικά με την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίριο.
Όλα αυτά τα θερμομονωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν τον αέρα στο εσωτερικό. Επειδή ο αέρας είναι κακός αγωγός της θερμότητας, εμποδίζουν την παραγόμενη ζέστη να διαφεύγει το χειμώνα από τους εξωτερικούς τοίχους και να εισέρχεται αντίστοιχα το καλοκαίρι.
Μέσα από μια διαδικασία, που απαιτεί τεχνογνωσία τόσο από την παραγωγό εταιρεία των υλικών όσο και από τον εφαρμοστή, το συνεργείο τοποθετεί ειδικά υλικά και στρώσεις που αποτρέπουν τόσο την απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό, ενώ δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους ανέμους, το ψύχος και τη ζέστη.
(Η θερμότητα ως γνωστόν μεταφέρεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με την θερμική αγωγιμότητα και ο δεύτερος με την θερμική ακτινοβολία.)
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση παλιάς βαφής, την επισκευή τυχόν ζημιών και τον καθαρισμό της επιφάνειας.
δ) Άλλα λιγότερο δημοφιλή έως και εξαιρετικά σπάνια θερμομονωτικά υλικά είναι η διογκωμένη ύαλος, ινώδη υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό, ινώδη υλικά από μαλλί προβάτου, από πεπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, άχυρο κλπ.
Επιλέγουμε την κατάλληλη εξωτερική θερμομόνωση σε ένα κτίριο αφού εκτιμήσουμε σοβαρά κατά πόσο είναι θερμομονωτικά επαρκές το κτήριο που θέλουμε να μονώσουμε κι αυτό σίγουρα εξαρτάται από την παλαιότητά του.